Danskere kan fra starten af 2019 oprette en aktiesparekonto, hvor der årligt kan indbetales op til 50.000 kr. (frem t.o.m år 2022).
Dvs. der kan i alt indbetales 200.000 kr., i løbet af de 4 år.

Eventuelle gevinster på kontoen beskattes med 17 % og man kan tilsvarende opnå fradrag på 17 % for eventuelle tab. Skatten afregnes årligt efter lagerbeskatningsprincippet.
Der er dog uenighed om aktiesparekontoen er attraktiv eller ej for den private investor. Læs en CBS-professors skepsis overfor kontoen her

Hvorfor NORD ikke tilbyder aktiesparekontoen:

NORD tilbyder dog endnu ikke en aktiesparekonto via partnerbank.
Det skyldes hovedsageligt, at det endnu ikke (forår 2019) er muligt at investere i ETF'er på kontoen. Ved investering via NORD får du nemlig eksponering i 8 forskellige udenlandske fonde (ETF'er), der alle er ultra likvide, billige og alle UCITS-godkendte.
Det kan undre at UCITS-godkendte aktiebaserede ETF'er ikke kan erhverves på aktiesparekontoen, da risikoen i UCITS-godkendte fonde, kan sidestilles med danske investeringsforeninger, der omvendt godt kan erhverves på aktiesparekontoen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------NORDs FAQ er hverken investerings- eller skatterådgivning. Vi henviser til vores alm. forretningsbetingelser.